tandlægebehandling
Blog

Værd at vide om skift af tandlæge

Bor du i Ringsted og overvejer du at skifte tandlæge? Der er mange forskellige grunde til, at man vælger at skifte tandlæge. Ved flytning kan det være praktisk at have en tandlæge, der er i nærheden af den nye adresse. Tandlægens åbningstider kan gøre, at du vælger en tandlæge til eller fra. Nogle har også haft en ubehagelig oplevelse hos tandlægen, som gør at de vælger at skifte. Her er lidt information om, hvad der er værd at vide om skift af tandlæge. 

Hvis du søger en ny Ringsted tandlæge, så er der heldigvis mange dygtige tandlæger at vælge imellem, blandt andet Tandlægen Martin Åside, der har adresse i Ringsted. Husk, at du gerne må ringe eller bestille en tid hos en tandlæge med formålet, at vurdere om du gerne vil skifte til den pågældende tandlæge.  

Du kan frit vælge din tandlæge

I Danmark kan du frit vælge din tandlæge, og om du overhovedet vil have en. Du behøves ikke forklare til din tandlæge, hvorfor du har besluttet at skifte. Du behøves egentlig ikke have en grund til at skifte tandlæge. Årsagen er din egen og skal ikke deles med nogen, medmindre du selv vælger at dele den. Derudover kan du også selv vælge at skifte tandlæge ligeså mange gange som du har lyst. 

Der er en fast pris for nogle behandlinger

Når du er over 18 år, skal du selv betale for dine tandlægebehandlinger, men nogle mindre behandlinger har en fast pris. Dette betyder, at prisen for blandt andet tandudtrækning, tandrensning og grundundersøgelser vil være den samme hos alle tandlæger i Danmark. Så hvis du kun forventer at skulle modtage de mindre behandlinger, så er der ingen grund til at bekymre sig om en højere pris, hvis du skifter tandlæge. 

Tandlægen skal vise sine priser

Hvis prisen for din tandlæge er vigtig for dig, så er det værd at vide, at prisen for tandlægebehandlinger skal fremgå. Det betyder, at alle tandlæger skal vise deres priser, men de må selv vælge hvordan. De kan for eksempel vise deres priser på sundhed.dk, på deres egen hjemmeside eller i en brochure. 

Dette gælder for behandlinger, der ikke har faste priser, herunder kroner, broer og implantater.

Andre populære indlæg...