Blog

Vælg den rigtige badmintonketcher

Hvis man er på udkig efter en ny badmintonketcher, er der nogle forskellige faktorer, som kommer i spil. De tre primære faktorer når man skal vælge den rigtige badmintonketcher er vægt, balance og stivhed. 

De tre vigtigste egenskaber

I løbet af de seneste par år har vægten på badmintonketchere ændret sig en smule. De ketchere som bliver fremstillet i dag, er meget lettere end de foregående modeller. Flere modeller vejer helt ned til 70 g. Dog vejer de fleste ketchere mellem 80 – 90 g. Grunden til at vægten på ketchere en varierende er fordi, at amatørspillere til en vis grad føler, at den tungere ketchere er mere stabil end den lettere. De mere trænede og dygtige badmintonspillere vælger derimod den lettere ketcher, fordi det bidrager til et hurtigere spil. 

Badmintonketcherens balance spiller også en rolle i forhold til at vælge den rigtige ketcher. En badmintonketchers balanceegenskaber er opdelt i tre kategorier: 

  • Head Heavy (hovedtunge – størstedelen er vægten er samlet i den øverste del) 
  • Head Light (hovedlette – størstedelen er vægten er samlet i den nederste del)
  • Even Balance (vægten er fordelt ligeligt udover hele ketcheren) 

En badmintonketcher hvor størstedelen af vægten er samlet i den øverste passer til den hårdtslående spiller, fordi man kan få mere fart i bolden. Det knap så gode ved denne ketcher er, at den godt kan føles en smule langsommere og sværere at kontrollere. Hvis man ønsker at en ketcher til mere fleksibel badmintonspil, er det bedre at vælge enten Head Light eller Even Balance. 

Den vigtigste faktor når du skal vælge en ny badmintonketcher, er ketcherens stivhed. Mange elitespilleres modeller er meget stive, hvilket betyder at de er svære at bøje. Derfor kan det svært for amatørspillere at få den rigtige hastighed i svinget. 

Hvilken ketcher skal jeg vælge?

Det er derfor ikke en god ide at købe en alt for avanceret badmintonketcher, hvis man kun ønsker at spille på amatørplan. Der findes blandt andet en masse gode Yonex badmintonketchere og Forza badmintonketchere til både amatør- og elitespillere. Der findes dog modeller, som har konkurrencemodellens egenskaber, men tilbyder stadig at ketcheren kan bøje tilstrækkeligt. 

Andre populære indlæg...