trommesæt
Blog

Tre gode råd til dig der skal købe dit første trommesæt

Det er altid spændende at skulle købe sit første trommesæt. Derfor vil man selvfølgelig gerne sætte sig grundigt ind i mulighederne, så man kan finde det helt rigtige trommesæt til sine behov. Et trommesæt kan nemlig bestå af forskellige trommer, hi-hatte og andre elementer. Sammensætningen af hvert trommesæt betyder også, at et trommesæt kan være virkelig godt til rockmusik, hvorimod et andet vil være at foretrække til jazzmusik. Er du i tvivl så følg disse råd om køb af dit første trommesæt. 

Akustisk eller elektrisk

Generelt skelner man mellem to typer trommer: et akustisk trommesæt og et elektrisk trommesæt. Et akustisk trommesæt vil ofte være at foretrække, hvis du spiller i et band og skal optræde til koncerter og lignende events. Mange trommeslagere vælger også et akustisk trommesæt fordi det giver en autentisk oplevelse, når man spiller på det. Med et elektrisk trommesæt vil lyden nemlig ikke altid være så høj, så man vil ikke få samme oplevelse, når man spiller. Til gengæld giver et elektrisk trommesæt mulighed for at lave din egen musik ved at sammensætte musik fra elektriske instrumenter. Derudover er et elektrisk trommesæt den bedste løsning, hvis du bor i en lejlighed eller et lignenden sted, hvor det vil være generende for andre, at du spiller. 

Vælg et trommesæt, der passer til din musikgenre

Som nævnt, så er nogle trommesæt bedre til rock og andre trommesæt vil være perfekte til jazz. Dette bør du selvfølgelig undersøge inden, du vælger et trommesæt. Hvis du spille rock, så bør du gå efter et trommesæt med en så stor stortromme som muligt. Til rock vil det også være fedt, hvis trommesættet har flere forskellige tammer (en type trommer), da dette giver rig mulighed for at variere musikken. Til jazzmusik kan man til gengæld sagtens nøjes med et trommesæt, der har en mindre stortromme og færre tammer.  

Gør trommesættet personligt

I dag kan man få trommesæt, der er produceret af mange forskellige materialer og designet i mange forskellige farver. Så hvorfor ikke gøre det personligt og vælge et trommesæt, der virkelig passer til dig? Tænk også gerne på hvilket trommesæt, der vil passe bedst til dit band, hvis du har et. Skal trommesættet være designet i flotte skarpe og varme farver eller bør du gå efter et mere råt look og vælge et sort trommesæt? 

Andre populære indlæg...