Blog

Sådan renser du dine Sif Jakobs smykker

Hvis du ejer et par Sif Jakobs øreringe, en halskæde eller en armbånd, så bliver de nok brugt flittigt. Smykkerne er nemlig super smukke og passer ofte både til hverdag og fest. Med tiden vil de dog begynde at se lidt slidt ud. Hvis det sker, så følg denne guide til rengøring af smykker med zirkoner og lignende smykkesten. 

Hvad er en zirkon?

Mange af Sif Jakobs smykker designes med smukke, funklende zirkoner. Zirkoner er faktisk syntestisk fremstillet sten, der ligner krystaller eller diamanter. Stenen har samme form og slibning, som en diamant, men ikke samme holdbarhed. En diamant er meget mere holdbar end en zirkone. Derfor er smykker med diamanter altid dyre end smykker med zirkoner. Hvis en diamant bliver lidt slidt eller beskidt, vil den skinne mere end en zirkone ville gøre. Til gengæld kan zirkoner, der også kaldes zirkonia, fremstilles i alle mulige forskellige farver. Det er det, der gør det muligt for Sif Jakobs at designe sine smykker med en bred palette af skinnende zirkoner i alle regnbuens farver. 

Du undre dig måske over, hvorfor Sif Jakobs smykker ikke designes med diamanter eller krystaller, der jo ikke er syntetisk fremstillet. Alle smykkerne ville dog være meget dyre, hvis de blev designet med diamanter og krystaller. Sif Jakobs smykker er designet, så alle har mulighed for at gå med dem, uden at knække budgettet. Det er elegante hverdagssmykker, som vi alle kan få glæde af – og som også er super festlige til en fest.  

Hvordan renser man smykker med zirkoner? 

Når man renser smykker med zirkoner, bør man være forsigtig. Smykker med zirkoner kan nemlig ikke renses på samme måde som smykker simple guld eller sølv smykker. For at rengøre smykker med zirkoner, skal du bruge vand, opvaskemiddel og en tandbørste. Dyb tandbørsten i vand med lidt opvaskemiddel og skrub forsigtigt zirkonerne. Skyl til sidst smykket med rent vand og tør det grundigt. 

Andre populære indlæg...