stilrent hjemmekontor
Blog Indretning Livsstil

Sådan indrætter du et hjemmekontor

Er du studerende, selvstændig eller blot hjemmearbejdende engang imellem? Så er det vigtigt, at du har et godt arbejdsmiljø for at bevare produktiviteten og ikke mindst skabe de bedste resultater med dit arbejde. I dette indlæg deler jeg mine tanker omkring et hjemmekontor, og hvilke overvejelser jeg har gjort mig for at skabe en god arbejdsstation.

Vi er alle forskellige som mennesker, og derfor er det ikke sikkert at du nødvendigvis har brug for at anvende mine råd eller forslag.

Lys, planter og liv øger kreativiteten

For mig er det vigtigt, at have et åbent og lyst kontor, hvor der er vinduer og hvide vægge, som kan lyse hel rummet op. Det kan hurtigt blive trist med et mørkt, gråt og kedeligt rum. Derudover er det vigtigt, at du vælger et rum, hvor du føler dig godt tilpas i. Ordsproget ”don’t shit where you eat” er også meget godt sigende om vigtigheden heraf, fordi hvis du placerer dit hjemmekontor i eksempelvis soveværelset, vil det have en psykologisk modarbejdende effekt, eftersom du er van til at sove der. Til de sene aftentimer eller om vinteren, er det vigtigt med kunstig belysning, eftersom solen ikke vil lyse dit kontor op. Derfor bør du få en praktisk skrivebordslampe, der er velegnet som arbejdsbelysning.

Planter er også vigtigt, da en organisk oase er med til at fuldende et rum, da det tilfører masser af liv og energi. Planter er også med til at skabe et bedre indeklima, hvilket gør det mere behageligt for dig at arbejde i længere tid uden pauser.

Hurtigt internet

Det vigtigste i en arbejdshensigt er internettet, fordi det er med til at definere, hvor hurtigt du kan udføre en opgave. Du er afhængig af svar tider, og hvis de er langsomme, kan det sænke din produktivitet. Hvis du har et arbejde, der ikke kræver at du er online, har det selvfølgelig ikke en lige så stor betydning for din produktivitet. De fleste internetudbydere levere dog fortrinligt bredbånd eller fibernet, som kan koble dig op på hurtigt internet. Sørg dog for at bruge et LAN kabel fremfor at være på det trådløse, hvis du alligevel sidder stationært på din kontorplads.

Du er din egen personlige inspirationskilde

Sørg for at gøre dit arbejdshjørne personligt – hvad inspirerer dig? Det kunne eksempelvis være personlige billeder, plakater med citater, farverige dekorationer, opslagstavler eller noget helt andet. Det er med til at øge din kreativitet, sænke stressniveauet og ikke mindst gøre dig gladere i hverdagen, når du kigger på personlige og betydningsfulde genstande.

Vil du have succes med at arbejde hjemme, så er det ligeledes vigtigt at du undgår forstyrrelser. Det er en svær disciplin, eftersom overspringshandlinger som opvask, vasketøj, Youtube, Facebook og hvad der ellers nu måtte være, konstant prøver at fange din opmærksomhed. Lav derfor et regelsæt for dig selv, som du følger til punkt og prikke.

Andre populære indlæg...