Kvinde træner med romaskine
Blog

Romaskine er den bedste form for træning

Jeg har både styrketrænet og konditionstrænet i flere år. I de år har jeg lært en masse om træning og fitness generelt. En af de ting jeg har lært er at en romaskine kan ene og alene stå for din træning. For mig er en romaskine en af de bedste maskiner inden for fitness. Som jeg lige skrev, så kan den bruges både i forbindelse med styrketræning og konditionstræning. Det gør den ret unik. Hvis du bruger en romaskine rigtigt, så træner du både arme, skuldre og ryg på en gang. Du kan f.eks. sammenligne med en motionscykel, hvor du primært træner kondition, og en lille smule ben. Ved en romaskine er den primære træning bestående af arme, skulder og ryg, i det du trækker. Men konditionsdelen er en tilsvarende stor del af det. Med andre ord får du rigtig meget træning for den tid du bruger på en romaskine. 

Nybegynder? Frygt ej 

En anden af romaskinens gode egenskaber er, at den er utrolig nem at bruge. Både nybegyndere og flittige brugere af fitness kan få noget ud af en romaskine. Det vil sige hvis ikke du er en rutineret fitness gænger, så skal du ikke lade dig skræmme. Faktisk er det utroligt svært at gøre noget forkert, hvilket er endnu en af maskinens kvaliteter. Det faktum at det er svært at gøre noget forkert betyder også at du ikke nemt for skader. Skader er en stor del af både styrketræning og konditionstræning, på godt og ondt. Som ny inden for træningsverdenen er det noget du skal være meget opmærksom på. Samtidig kan det være svært at undgå, hvis ikke du får hjælp til træning. Derfor er en romaskine et rigtigt godt sted at starte. Du kan få bygget en fornuftig grundform op og styrke i ryg, arme og skulder, og det er uden at få skader. 

Du finder romaskiner i stort set alle fitnesscentre, så det kan være en start. Alternativt kan du selv anskaffe dig en maskine, hvis du har plads derhjemme. Jeg vil ikke sige, at det er en billig løsning, men det er langt fra den dyreste løsning. Specielt ikke hvis du taget i betragtning, at du kan træne store dele af den krop, alene med den ene maskine.  

Andre populære indlæg...