Blog

Hvorfor er det vigtigt at lufte ud?

Ventilation er vigtigt i enhver bolig, og langt de fleste af os lufter da også ud ved at åbne vinduerne, hvor der eventuelt kan skabes gennemtræk, så der strømmer ny luft og ren luft ind i boligen. Men mekaniske og eldrevet ventilationsanlægge bliver hyppigere og hyppigere at se blandt boligejere, men også inde i byen i lejlighederne. Eldrevet ventilation er især smart om vinteren, hvor at man hurtigt kan komme til at bruge mange penge på varme, hvis man har vinduerne åbne i for lang tid. Derfor er eldrevet ventilation blevet populært. 

Men hvor stort er behovet egentlig for ventilation i boliger?

I de fleste boliger vil der være et mekanisk udsugningsanlæg på badeværelset og i køkkenet, men disse anlæg vil blot hjælpe i de enkelte områder og altså ikke i hele boligen. Hvis man skal sikre, at luften i hele boligen bliver ventileret, skal man enten skabe gennemtræk eller have et mekanisk ventilationsanlæg, der sørger for at boligen bliver suppleret med ren luft. Nødvendigheden for ventilation kommer også meget an på, hvor mange mennesker, der bor i boligen, samt hvor stor boligen er. 

Dertil har beboernes adfærd meget at skulle have sagt i, hvor stort behovet er for ventilation. Lange bade, madlavning uden brug af emhætte, rygning samt andre aktiviteter, der ændrer på luftkvaliteten sætter øget krav til ventilation. Hvis luften i rummet, hvor man befinder sig, føles tung, så er det tid til at lufte ud. 

Såfremt man ønsker at prøve andre ventilationsmetoder end den naturlige, så kan man eventuelt kigge på et mekanisk og eldrevet ventilationsanlæg fra Genvex, hvor man derfor altid sikrer sig, at luften i boligen er ren og frisk. Dertil vil man opnå en konstant udsugning af brugt luft og indførelse af ny luft, hvilket altså skaber en vedvarende ventilation, hvilket sikrer, at luften i boligen altid er frisk og ren.

Få ren luft i din bolig med nye filtre til Genvex

Men selvom man har et ventilationsanlæg, så har disse anlæg filtre, der sikrer, at luften der bliver suget ind, ikke indeholder skadelige partikler. Og disse filtre skal skiftes i ny og næ, så man fortsat sikrer, at luften er ren. Har du et ventilationsanlæg fra Genvex, og er du på udkig efter nye filtre, så kan du med fordel kigge forbi filternew.dk, hvor man altså kan få filter til Genvex ventilationsanlæg til en god pris. 

Andre populære indlæg...