Blog

Frygten for rodbehandling

Har du en tand, som er begyndt at være øm, når du spiser, og har du søvnløse nætter på grund af disse smerter? Så er det nok på tide, at du besøger en tandlæge. Det er aldrig rart af have problemer med tænderne. Specielt ikke når det først går ud af over din søvn, og når du skal spise. For mange kan det dog være svært, på trods af smerterne, at få bestilt en tid hos tandlægen. De fleste håber, og tror på, at det går væk helt af sig selv, og så slipper man for at skulle betale en tandlægeregning. Dog er det sjældent at smerter i tænderne bare forsvinder.

De fleste frygter altid, at det er en rodbehandling som står og banker på døren, når disse smerter indtræffer. Rodbehandling har heller ikke et smertefrit ry, men i de fleste tilfælde kommer man desværre ikke uden om. Dog vil du efter behandling være meget glad for at have få det lavet.

Smerter på grund af rodbetændelse

Når først der er er gået betændelse i tandens nerve eller væv, er der ingen vej uden om. Du skal altså have en rodbehandling. Betændelsen kan opstå, hvis tanden har fået et slag eller har fået revner.

Det er dog meget almindeligt at få lavet en rodbehandling. Det får utrolig mange danskere lavet hver dag. Mange går faktisk uvidende rundt med en rodbetændelse, fordi de ingen smerter her – endnu. De kan dog opstå meget pludseligt, og så er det svært at komme af med uden at tage til en tandlæge. Efter en rodbehandling kan du dog også opleve smerter, men de skulle gerne gå over efter en til to dage.

Undgå rodbehandling – tag til tandeftersyn

I stedet for at tage til tandlæge, når man først har ondt, er det en god ide at besøge dem allerede før. Her kan man i de fleste tilfælde forebygge risikoen for, at du skal sidde i den varme stol og få en rodbehandling. Så slipper du også for smerterne op til, og sparer også penge ved blot at få lavet et tandeftersyn i stedet for en rodbehandling.

Andre populære indlæg...