Blog

Fjerbolde

I badminton bruger man meget forskelligt udstyr. Derfor er det nok de færreste, der tænker på boldene. Disse skal også være i god kvalitet for at bringe det bedste badminton frem på banen. En god fjerbold kan være betyder alverden, og ligeledes vil en dårlig fjerbold kunne ødelægge en kamp og spilleglæden. Derfor bør du også være omhyggelig, når du skal vælge fjerbolde. Uanset om det er til klubben eller en omgang badminton med kammeraterne, så kan du være sikker på, at der er en rigtig type fjerbold til dig.

Fjerboldens hastighed

Når du skal vælge fjerbolde, så bør du være opmærksom på, at hastigheden varierer fra bold til bold. I Danmark spiller man som oftest med to forskellige hastigheder fjerbolde, når der skal spilles turneringer og holdkampe. Man taler om hastighederne 77 og 78, da dette er påvirket af gennemsnitstemperaturen i landet. Det er ekstremt vigtigt at tilpasse bolden til landet, da du ellers vil opleve, at du enten slår bolden for langt eller for kort, hvis bolden er for hurtig eller for langsom. Find det rette niveau, og du vil få mere glæde ud af dit spil.

Pas på dine badmintonbolde

Én faktor der påvirker fjerbolde er fugtighed. Mangel på fugtighed kan være med til at gøre bolde langsomme og dårlige i spil. Fjerbolde kræver en bestemt mængde fugtighed for at være optimale i spil, og det kan også forlænge fjerboldens levetid kraftigt. Derfor vælger mange klubber også at investere i fugtskabe, der skal holde boldenes fugtighed på det rette niveau, så de er klar til at blive taget i brug. Har du ikke adgang til et fugtighedsskab derhjemme, så kan du dog stadig passe godt på dine bolde for at mest brug ud af dem.

Det kan nemlig hurtigt blive dyrt, hvis du skal købe rør efter rør med fjerbolde, fordi de ikke er blevet opbevaret korrekt. Har du ikke adgang til fugtig opbevaring, kan du med fordel koge en gryde med vand og holde det åbne rør over gryden. Lad boldene suge fugten til sig over en periode på 10-14 dage, hvorefter boldene er klar til brug.

Andre populære indlæg...