Blog

Få styr på forskellige typer fragt til udlandet

Der findes flere forskellige typer fragt. Man skelner normalt mellem søfragt, luftfragt og biltransport. Hvis din virksomhed eller du som privat person skal bruge fragt til udlandet, så kan det være svært at finde frem til hvilken type fragt, der er bedst at bruge. Ved at samarbejde med et fragtfirma, kan du dog få hjælp til at finde den bedste fragtløsning for netop din virksomhed. Læs med her og få en intro til de forskellige typer fragt.

Luftfragt

Som navnet antyder, så foregå luftfragt via fly. Det er derfor den hurtigste form for fragt. Hvis distancen fra afsenderland til modtagerland er meget lav og forholdsvis direkte, så vil biltransport dog nok være hurtigere. Biltransport vil også være meget billigere. Det er dog ikke alle lande, som man kan køre til. I disse tilfælde vil søfragt eller luftfragt være den eneste mulighed. Flyfragt er dog en meget dyr form for fragt. Det er også den type fragt, der er mest skadelig for miljøet. Nogle ting skal dog transporteres med flyfragt. Hvis levende dyr skal transporteres til et andet land, så er det ofte et krav, at de transporteres med fly, fordi det er hurtigt og derfor også bedst for dyret.  

Søfragt

Søfragt foregår via kæmpe containerskibe. Afhængig af distancen, vil dette ofte være den billigste og mest miljøvenlige type fragt, som man kan vælge. Dette skyldes det enorme antal produkter, som et containerskib kan fragte. Et containerskib kan frage mange flere produkter en et fly og en lastbil. Derfor er prisen per produkt lav. Ligeledes er den miljømæssige belastning per produkt også lav, fordi der er så mange produkter på hvert containerskib. På trods af at søfragt ruten vil være meget længere og tage mere tid end flyfragt, så er det stadig meget mere miljøvenligt end flyfragt. Søfragt er dog ikke hurtigt, så hvis hastighed er vigtigt, så er flyfragt at foretrække.

Biltransport

Biltransport foregår normalt via lastbiler. Denne type fragt kan derfor kun bruges mellem lande, der er er forbundet af land eller broer. Der kan dog ikke være særlig mange produkter i hver lastbil, sammenlignet med et fly og et containerskib. Derfor anvendes denne type fragt primært til korte distancer, f.eks. mellem nabolande.

Andre populære indlæg...