En mand får massage
Blog

Derfor bør du prøve osteopati

Osteopati er en behandlingsform, som mange måske har hørt om, men egentlig ikke ved hvad er. Behandlingen bygger på traditionelle sundhedsvidenskabelige fag, som neurologi, anatomi, fysiologi, patologi, biomekanik og embryologi. Den overordnede filosofi, der ligger til baggrund for osteopati, er, at kroppen har nogle selvhelingsmekanismer, som træder i kræft af sig selv, når den bliver mekanisk korrigeret.

En osteopat kan både undersøge og forebygge dysfunktioner i din krop. Det kan for eksempel gå ud på en behandling af led, muskler, bindevæv, kar og nerver. Her bruges der osteopatiske manipulative teknikker med formål at normalisere funktionerne i kroppen. Kort sagt, kroppen korrigeres, så dens selvhelingsmekanismer kan træde i kræft.

Hvis du overvejer at prøve osteopati, kan du blandt andet hente hjælp her: http://maansson-osteopati.dk/. Her kan du få osteopati i Frederiksberg, hvilket klart er en fordel, hvis du bor i København området.

Lidelser som ofte behandles med osteopati

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt osteopati er relevant for dig, kan det være en hjælp at vide, hvilke lidelser og smerter, der ofte behandles på denne måde. Her er derfor en liste over nogle af de tilfælde, som oftest bliver behandlet med osteopati.

  • Migræne
  • Hovedpine
  • Piskesmæld
  • Nakke- og rygsmerter
  • Smerter i led omkring armen
  • Torticollis
  • Tennisalbue

Disse er blot nogle af de lidelser, som osteopati kan være en hjælp imod.

Du behøver dog ikke have en decideret lidelse eller sygdom for at bruge osteopati. Det kan være en hjælp for mange, hvad end du lider af mindre eller større smerter i kroppen. Din osteopat starter ud med at undersøge dig og din sygdomshistorik individuelt for at finde frem til problemstillingen. Din behandling bliver herefter opbygget med udgangspunkt i netop dine behov.

Det ses sommetider, at årsagen til problemet ikke kommer fra det sted i kroppen, hvor du oplever smerter og symptomer. Osteopati er ikke kun en behandling, som hjælper dig af med smerterne midlertidigt men også en behandling, som afdækker årsagen. Når der er fundet en årsag, kan din osteopat også hjælpe dig med at forebygge fremtidige smerter og problemer.

Andre populære indlæg...